Разкриха нелегално ваксиниране в Сандански

09/01/2021 17:42 1 Коментирай

Незаконно ваксиниране срещу COVID-19 се провежда в Сандански, разкри лидерът на Републиканци за България Цветан Цветанов. Новината бе разпространена и от бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов, който е координатор на партията в Пиринско.

Общински съветници вече са сред първите ваксинирани, което е в пряко нарушение с предписанията и изискванията на Националния оперативен щаб.

Сред ваксинираните е председателят на местния парламент Николай Шаламандов от ВМРО. Републиканците сочат още, че по постъпила при тях информация, кметът Атанас Стоянов също е ваксиниран.

"Тече организация по съставяне на списъци с представители на партиите, които да бъдат ваксинирани, сред които вече има такива от ВМРО и ГЕРБ, както и да бъдат включени кметовете на селата намиращи се на територията на община Сандански. Дали съставянето на списъсъци е за Фаза III oт вакцинацията или е част от поредно нарушение – не е ясно", съобщиха от пресцентъра на Републиканци за България.

"Предвидено е да се включат и различни местни организации, които не са на първа линия в борбата с коронавируса, както и представители от всички политически партии и местни организации", сочат от хората на Цветанов.

От партийната централа задават следните въпроси:

-Дали това ваксиниране е съгласувано с Националния оперативен щаб?

-Докога ще се злоупотребява със служебно положение от определени кръгове от хора, дори в ситуация на пандемия, които имат право на ваксинация във Фаза III (служители, участващи в поддържане на функционирането на основни за обществения живот дейности), за да се ваксинират и да не изчакат надлежния ред, след като премине ваксинацията от Фаза I, която включва: медицински персонал на лечебни заведения за извънболнична и болнична
помощ, медицински специалисти по здравни грижи, лекари по дентална медицина, фармацевти, помощник фармацевти и друг помощен персонал) и Фаза II (потребители и персонал на социални институции, педагогически специалисти и персонал на ферми за отглеждане на норки? 

-Дали министър-председателят Бойко Борисов, здравният министър проф. Костадин Ангелов и представителите на НОЩ са запознати със случващото се на територията на община Сандански и какви действия ще предприемат?Общински съветници от община Сандански вече са сред първите ваксинирани, което е в пряко нарушение с предписанията и изискванията на Националния оперативен щаб.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Дидка -
    Прасето и Мравката с привилегии.Страх ги е да не пуснат!

Социално

новини благоевград facebook