Разложки предприемач ремонтира Спешен център - Банско

27/07/2024 15:34 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Разложки бизнесмен, фаворит в печеленето на обществените поръчки, ще реконструира стратегически обект в Банско.

Кметът Стойчо Баненски е подписал договор с фирма "МИЛЕ ИНЖЕНЕРИНГ", управлявана от предприемача Георги Фарфаров. Управителят и съдружник в над седем фирми, ще обнови изцяло Спешния център в Банско.

В продължение на четири месеца здравното заведение ще се ремонтира с пари по проект "Красива България", отпуснати от Министерство на труда и социалната политика. Стойността на проекта възлиза на 202 370 лева, без ДДС, като, съгласно изискванията на програмата, 54 процента са осигурени от бюджета на Община-Банско.

Сградата на Спешния център е построена през 1964 година и въпреки солидния градеж, нейните показатели за топлоефективност за далеч от съвременните критерии и изисквания. Силно амортизирани и повредени са покривната конструкция и дограмата.

С цел да бъдат подобрени условията за предоставяне на качествени здравни услуги на гражданите и условия на труд на медицинските специалисти, ще бъдат извършени поредица от дейности по проекта. Основните от тях са - цялостен ремонт на покрива, който в момента поради множество течове е силно компрометиран, обновяване на четирите санитарни възли на втори етаж и приспособявнето им за хора в неравностойно положение. Ще се положи топлоизолация по фасадата на сградата и в подпокривното пространство. Предстои подмяна на старата дървена дограма с нова, високо енергоефективна. В имота ще има и нова сграда, с която ще се подобри визията на дворното пространство.

Министерство на здравеопазването също ще инвестира в обекта, за да се приведе ФСМП – Банско в съответствие с изискванията на новите норми на медицински стандарт "Спешна медицина", което включва вътрешно преустройство и цялостен ремонт на първи етаж от сградата, информираха от Община-Банско.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook