Разпитват дядо за пожара в Сенокос

02/08/2024 15:13 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Възрастен мъж е бил закаран в полицията за разпит във връзка с големия пожар край симитлийското село Сенокос.

Той е от махала "Калайджийска", откъдето вчера е тръгнал огънят. Първоначално е бил между две къщи, но бързо е навлязъл в гората.

Наложи се евакуация на трима души от махалата, където са изгорели четири постройки. Веднага се появиха коментари, че има човешка небрежност. "Работи се с едно лице, чиято съпричастност все още е в процес на уточняване", казаха от полицията за 24 часа. От прокуратурата са категорични, че на този етап няма повдигнато обвинение на никого за причиняване на пожара.

Пожарът продължава да гори и взема застрашителни размери. На мястото от вчера са десетки горски служители огнеборци, военни и много доброволци. В гасенето се включиха шведски самолет и наш военен хеликоптер.

Припомняме, че през 2017 година в същия район над Симитли възникна масирания пожар, който за часове достигна до кресненските села Влахи и Стара Кресна. Потушаваха го повече от десет дни. Тогава уличиха кравар, който хвърлил над село Мечкул незагасена цигара. Костадин Митев от село Брежани първоначално бе осъден, но след това частично оправдан. Наказателният процес се разглежда повторно.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook