Разследват 20 митничари за рекет

21/03/2024 09:02 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

20 митнически служители са уличени за искане и получаване на подкупи. Временно са отстранени от работа, съобщиха от Агенция "Митници".

Към момента не се съобщава на кои гранични пунктове са разследваните за рекет митничари. Сигналът срещу тях е от австрийското правителство и други партньорски служби, 20 митнически служители са временно отстранени от работа и срещу тях е започнала вътрешна проверка. Проверките са във връзка с информации, постъпили в Агенция “Митници” от различни източници, в това число партньорски служби, включително и по повод сигнали от австрийското правителство, че на австрийски превозвачи са искани подкупи, за да не бъдат подлагани на митническа проверка и да не чакат на българската граница. До приключване на проверките служителите са остранени от работа.

Веднага след акцията на антимафиотите на граничните пунктове са проведени активни мероприятия. На ГКПП-Кулата са задържали тираджия с 40 килограма марихуана. Превозвал пакетите в тежкотоварен автомобил, идващ от Гърция. сезирана е прокуратурата в Благоевград. Шофьорът е а ареста на петричката полиция.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook