Разследват Басейнова дирекция в Благоевград

02/11/2021 12:15 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Антикорупционната комисия разпореди специализирана проверка в Басейнова дирекция-Благоевград. Изземват се документи, свързани с издадени разрешителни за ползване на минерална вода, които са ощетили държавния бъджет. Разследването е по заведи на предишния директор Момчил Пашов, информираха от Басейнова дирекция.

Пашов бил издалразрешение за минерална вода в няколко хотела в Благоевград и региона. Собствениците обаче заплащали кубика на цената на питейната.

Към момента от дирекцията не казват дали проверката е по сигнал на новото ръководтво в лицето на бившия губернатор и полицейски шеф в Благоевград Владимир Димитров или е по разпореждане на прокуратурата. Работещи в Басейнова дирекция коментираха пред Еновина, че за седмица директорът Димитров е уволнил трима служители, съпричастни към подготвяне на документи за издаване на разрешителни за водоползване.

Припомняме, преди месеци от Антикорупционната комисия разследваха Момчил Пашов. Срещу него имаше сигнали за конфликт на интереси, тъй като раздавал бонуси и увеличавал заплатите на приближени в дирекцията, сред които е и жената, с която живее на семейни начала. От комисията "цацаров" обаче не видяха конфликт и не образуваха производство срещу Пашов.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook