Разследват гранични полицаи

23/08/2024 08:55 1 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Във връзка с нерегламентирани връзки, уронващи престижа на МВР, са образувани две дисциплинарни производства срещу гранични полицаи. 

Двама служители от ГКПП - Гюешево са извършили тежки нарушения на служебната дисциплина и нерегламентирани връзки, уронващи престижа на службата. Със заповед на вътрешното ведомство са увелнени от системата.

Също така за 6 месеца са постъпили 33 сигнала срещу служители на „Гранична полиция“. По инициатива на „Вътрешна сигурност“ срещу четирима служители са образувани досъдебни производства. Изведени от корупционна среда са 29 служители, сочи доклад на МВР.

 За трима служители са изпратени данни за дисциплинарни нарушения. Чрез системата за видеонаблюдение на ГКПП се извършва преглед на видеозаписи с цел превенция и противодействие на корупционни прояви на служителите на ГКПП. Установен е един случай на корупционно поведение. На служителя е наложено дисциплинарно наказание „уволнение“. Имена обаче не се посочват.

При работата на постоянната комисия за контрол и проверка за употреба и злоупотреба с наркотици и алкохол е установен един служител от „Национална система 112“, който е дал положителна проба за алкохол и е прекратено служебно му правоотношение по собствено желание.

Получени са 151 сигнала с данни за евентуално извършени корупционни деяния от служители на МВР за първите шест месеца на 2024 г.Дирекция „Вътрешна сигурност“ работи по 137 от тях. Приключени са 64 проверки като 19 са основателни, 28 – неоснователни, 11 са изпратени в други структури на МВР и Прокуратура, а шест са присъединени към проверявани вече сигнали. По инициатива на „Вътрешна сигурност“ на МВР са образувани осем досъдебни производства.

При провеждане на тестове за проверка на изпълнението на служебните задължения на служителите в системата на МВР 42 са положителни, а 22 - отрицателни. За установените данни за дисциплинарни нарушения са уведомени директорите на областни дирекции. Постъпили са данни за двама наказани служители.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Djantata -
    И Харизанов от Дупница чух че лапал на наркодилърите ги покрива не смее да ги спира тия с тротинетки те

Социално

новини благоевград facebook