Разследват кмет за конфликт на интереси

06/06/2024 18:57 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Натопиха кмет за конфликт на интереси. Сигналът е постъпил от четирима души, посочени с инициали.

Членовете на Общинската избирателна комисия в Разлог заседаваха извънредно. Председателят Мария Икономова запозна колегите си с депозираната жалба срещу кметицата на село Годлево Величка Гальова. Назначена е проверка на изложените факти. Окончателно решение ОИК - Разлог ще гласува на 11 юни.

До тогава трябва да се установи по безспорен начин, че Величка Гальова е едновременно е действала и като ръководител на читалището в Годлево. По казуса бе публикувано кратко съобщение от ОИК:

"Председателят на комисията – Мария Икономова, докладва постъпил в ОИК – Разлог сигнал с с вх. № 310 / 05.06.2024 г. от М. Г.,В. Х., П. Р., и Н. П. Всигнала се навеждат твърдения относно неизпълнение на задълженията по чл. 41, ал. 3 от ЗМСМА във вр. с чл. 42, ал. 1, т. 9 от ЗМСМА от страна на кмета в разложкото село Годлево с искане за извършване на проверка по случая, и при констатиране на нарушение, ОИК – Разлог да предприеме необходимите действия. Към същия няма приложени доказателства. След проведените обсъждания и разисквания, предвид горното и на основание чл. 87, ал. 1, т. 1 от ИК, в режим на гласуване, както следва: Гласували: ЗА – 11 гласа /Мария Димитрова Икономова, Георги Иванов Коцаков, Славчо Иванов Попов, Яница Георгиева Шакина, Пламен Асенов Хаджиев, Мариана Ангелова Бояджиева, Илонка Захариева Пандева, Биляна Благоева Благоева, Любомир Василев Влайн, Славчо Димитров Тумбев.

Припомняме, че преди дни се разгоря скандал, свързан с издадена фактура за 6054 лева, подписана от Гальова за НЧ "Христо ботев" в Годлево. На сесия в ОбС - Разлог изтъкнаха, че ужким е правен комин на читалищната сграда. На заседание на ресорна комисия преди последната сесия председателят на читалището Величка Гальова се появила, тъй като в дневния ред било включено обсъждане на финансовия отчет на читалището за 2023 година. Показала е въпросната фактура с обяснението, че с тези пари е изграден външен комин на сградата. Любопитен да види как изглежда комин за над 6054 лева. Председателят на финансовата комисия Димитър Марков проверил на място в Годлево, но нов комин не видял. Сезирана е Сметната палата.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook