Разследват причините за горски пожар

18/07/2024 15:34 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Има предположения, че пожарът, избухнал в пределите на НП "Пирин", е от човешка небрежност. По случая работят криминалисти и прокурори.

Огънят вече е потушен, но на място има горски служители и паркови охранители, които следят да няма тлеещи дървета. както подробно информирахме, пламъците обхванаха голяма площ борови насаждения в местността "Църнако" между Разлог и Банско. Веднага пристигнала огнеборци, горски и доброволци. Кой е предизвикал огнения инцидент, все още не се съобщава официално. Към местността има доста инвеститорски апетити и е възможно някой умишлено да е извършил престъплението, както стана преди години в Бетоловото. Тогава изгоряха декари гора, загинаха офицери при гасенето с вертолет, а по-късно изникна хотелски комплекс.

Стойността на нанесените щети са в процес на установяване. Над 50 горски служители се включиха днес в гасенето и в охраната на горските пожари на територията на ЮЗДП. Към момента активен е пожарът над село Фролош, който възникна преди четири денонощия. Силите са съсредоточени в него, като се правят противопожарни просеки и своевременно се потушават пламвалите огнища. Служители от ДГС Рилски манатир, ДГС Невестино и ДГС Дупница с два специализирани за гасене горски автомобила заедно с огнеборци от РСПБЗН Кюстендил и към този момент са на място и следят да няма разрастване на пожара. На място е и директорът на ЮЗДП Валентин Чамбов.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook