Разследват смъртта на затворник от Кюстендил

11/01/2024 16:48 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Издъхнал е затворник от Кюстендил. 38-годишният излежавал присъда в Бобов дол за обран банкомат.

Кюстендилецът Александър Димитров бил приет в дупнишката болница в нощните часове. Прилошало му в килията, започнал да се задушава, а останалите лишени от свобода започнали да тропат по вратата. Дошъл дежурен надзирател, извикал линейка на Спешна помощ – Бобов дол. Веднага е бил транспортиран до здравно заведение, където е починал.

Тялото му е закарано за аутопсия в моргата в Кюстендил и ще бъде предадено на близките. Там ще се установи причината за смъртта. По първоначални данни 38-годишният мъж е починал от инфаркт. Надзиратели коментират пред медиите, че в Бобовдолския през деня има на разположение фелдшер и медицинска сестра, а през нощта няма медицинско лице.

Александър Димитров е осъден на 9 години лишаване от свобода, от които 3 вече бил излежал. Той е имал и други присъди преди това. Димитров посещавал редовно затворническото училище и бил в 6-ти клас, докато излежавал присъдата си той се занимавал активно със спорт и не са имали проблеми с него. Коментираше се, че през 2022 година около коледните празници е починал друг затворник – Димитър Ганев от Благоевградско, припомни struma.bg.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook