Референдум за запазване на общинско водно дружество

20/07/2024 13:07 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Подписка, събирана за запазване на общинско водно дружество, е валидна. Това съобщиха инициаторите от "Възраждане". Предстои гласуване по време на обществено допитване.

4355 записа в подписката за провеждане на местния референдум за излизане от ВиК-асоциацията и за запазване на общинското дружество в Дупница са валидни, казаха партийни активисти, като се позоваха на информация от ГРАО. Александрина Стоилова обобщи, че това са 11 процента от всички жители на община Дупница, имащи право на глас, което означава, че съгласно Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, такъв референдум задължително трябва да бъде проведен.

От ОбС - Дупница потвърдиха за Еновина, че председателят Костадин Костадинов ще свика до дни извънредна сесия. Общо подписалите се дупничани са 5117, но след проверка, валидните са данните на 4355 души. Общинарите 9са поискали указания от МРРБ. Референдумът трябва да се поведе до 40 дни.

Подобно обществено допитване срещу Водната асоциация в Благоевград имаше преди години в Кресна. Там жителите казаха единодушно "не" и сега пият и плащат най-евтината вода в страната.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook