Рехабилитират път, занемарен 25 години

15/11/2022 17:06 0 Коментирай

Отворени са офертите за технически проекти за ремонта на близо 30 километра път, обявиха от АПИ.

Предишната рехабилитация е била преди 25 години - през 1997-ма.

По трасето преминава основният трафик към македонската граница Гюешево. Обществената поръчка е в две обособени позиции и прогнозната й стойност е 595 680 лева без ДДС.

Първият етап е проектиране от ГКПП-Гюешево до село Вратца. Трасето преминава през селата Каменичка Скакавица, Раненци, Гърляно и Вратца. Ще се ремонтират и четирите мостови съоръжения в отсечката над реките Лебница, Каменичка и Бистрица и над черния път в района на Вратца. Индикативната стойност на поръчката е 263 480 лева без ДДС. 16 са отворените оферти в първата позиция, в която е изработването на технически проект за основен ремонт на 13,2 км от път I-6 ГКПП „Гюешево“ - Кюстендил.

Втората обособена позиция е за проектиране на основния ремонт на друг участък от I-6 ГКПП- Гюешево“ – София. Отворени са 14 оферти.

Това е близо 17-километровата отсечка между село Жиленци и разклона за село Коняво, която включва и Околовръстния път на Кюстендил. Прогнозната стойност е 332 200 лева без ДДС. Срокът за проектантските работи и по двете обособени позиции е 60 дни, разделен в три междинни етапа.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовите проекти след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността, срокът им за реализиране и ще се пристъпи към избора на изпълнители на ремонта и на строителния надзор.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook