Рекетьори в интернет търсят 2500 лева в еквивалент на биткойн

16/03/2024 12:34 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Изнудват с електронни съобщения ползватели на mail.bg. Фалшиви податели търсят 2500 лева, за да не разпространят лични данни в мрежата. Предупреждават, че никой не може да ги проследи, дори специализираните служби в МВР.

"Разполагам с много ваши лични данни. Това е историята ви на сърфиране, кореспонденцията в Messenger и социалните мрежи, телефонните разговори, личните ви снимки и видеоклипове. Мога да направя всичките ви данни обществено достояние. Сигурен съм, че след това полицията ще се заинтересува от вас. И други агенции за сигурност във вашата страна. Достатъчно е едно щракване на мишката, за да направя цялата информация, съхранявана на вашето устройство, публична. Разбирате последствията. Това ще бъде истинско бедствие. Животът ви ще бъде съсипан", пише в електронното писмо "Пиер".

"Сигурен съм, че бихте искали да предотвратите това, нали? Трябва да ми преведете 2500 лева (в еквивалент на биткойн по обменния курс в момента на превода). След това ще изтрия цялата информация за вас от моите сървъри. Няма да ви притеснявам повече. Моят биткойн портфейл за плащане: 113JT4u7fw3Vh3kTiotUtCiyingXqJFmxg Разполагате с 2 работни дни, за да платите. След като прочетете този имейл, таймерът започва да тече автоматично.
Вече съм получил известие, че сте отворили този имейл. Не е необходимо да ми отговаряте, този имейл е създаден автоматично и не може да бъде проследен.
Не е необходимо да се опитвате да се свържете с когото и да било за помощ. Биткойн портфейлът е непроследим, така че просто ще си загубите времето. Полицията и другите служби за сигурност също няма да ви помогнат. Във всеки един от тези случаи ще публикувам всички видеоклипове без забавяне.
Всичките ви данни вече са копирани на клъстер от моите сървъри, така че смяната на паролите на електронната поща или социалните мрежи няма да ви помогне", заплашват интернет потребителите.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook