Решават за гоцеделчевската болница, останала без лекари

07/04/2020 09:59 1 Коментирай

В деня на здравния работник общинската болница "Иван Скендеров" е без 14 лекари, за които местната власт не се застъпи и те бяха "посечени" от директора Владислав Улевинов.

Заради създалото се напрежение сред жителите в Гоце Делчев и пратената до премиера Бойко Борисов петиция, общинските съветници решиха да нарушат карантината и да заседават извънредно тази сряда. Каквото и да се реши лекарите вече не са част от лечебото заведение. Официално се съобщава, че трябва да решат за бъдещето на болницата, както и на управителя Улевинов. Част от местния парламент смята, че той трябва да бъде освободен.

Както вече информирахме, вчера бе трогателното изпращане, организирано от признателните гоцеделчевци. С поклон и бели рози си тръгнаха лекарите Вера Ерменкова – началник на неврологично отделение, Георги Карамитев – началник на вътрешно, Петър Шопов – началник на ортопедия и травматология, Димитър Бъчваров – началник на хирургично отделение, хирурзите Велизар Герганов, Иван Канелов, Любен Коков, началникът на акушерство и гинекология Иван Стоев. Със сълзи на очи бяха още  д-р Мария Герова, д-р Мария Стоева и д-р Виктор Донков, неонатолозите д-р Евдокия Бъчварова и д-р Магдалена Кълвачева и завеждащият ОАИЛ д-р Милан Първанов.

Ето как признателните гоцеделчевци изпратиха освободените лекари:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=178&v=nerT4bP4qRY&feature=emb_logo

Припомняме, Върховната административна прокуратура се самосезира за изнесени от лекари данни за злоупотреба с обществени средства, както и за напускането на 14 специалисти в лечебното заведение.

Инспекция по труда, АДФИ, представители на одит от МЗ и други компетентни органи, ровят от днес в документацията на болницата. Решават се незабавни мерки за обезпечаване на медицинското обслужване и лечение на населението в община Гоце Делчев.

В хода на проверката ще бъдат изискани и становище и действия от страна на Общински съвет – гр. Гоце Делчев и кмета на общината, както и от лекари и ръководство на болницата. МБАЛ „Иван Скендеров“ ЕООД – гр. Гоце Делчев е единствената в района и е сред лечебните заведения включени в националния списък, с оглед мерки и действия за борба с епидемията от COVID-19.

Напиши коментар

Коментари

  1. караджова -
    ДА СИ ОТИДЕ УРЕДЕНИЯ ШЕФ НА БОЛНИЦАТА ДО СИ ГО ВЗЕМА КМЕТА ДА ГО КАРА ТАМ КАДЕТО Е ДОШЪЛ! НЕ ГО ИСКАМЕ!14 ДОКТОРА !

Социално

новини благоевград facebook