Решиха за учебната година

14/04/2021 10:22 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Няма изоставане в образователния процес, липсват предпоставки за нулева година, коментира образователният министър Красимир Вълчев. Според него най-лошото е да се забави образователният процес на децата с година. Обучението в електронна среда е компенсаторно обучение, изтъкна министърът.

Образованието е стрес и усилия, отговори Вълчев на исканията, включително и от страна на омбудсмана Диана Ковачева, малките матури да бъдат отменени тази година. „Тези изпити ще помогнат на децата да се справят с предизвикателствата на живота. Имаме нужда от външното оценяване“, смята Красимир Вълчев.

Няма да има удължаване на учебната година, увери пред bTV просветният министър Красимир Вълчев. Децата от 1-4 клас пет седмици не са били в училище, по думите му. 12 клас са били 50% в присъствена форма на обучение. Останалите класове около 40% са присъствали в класната стая.

Вълчев обясни още, че децата в детските градини се заразяват по-малко, отколкото по-големите деца. Близо 29% от учителите са ваксинирани, а 10% са преболедували коронавируса. Има ефект от ваксинацията при учителите

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook