Рестрикции за шофьорите и собственици на автомобили

15/11/2023 09:24 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Освен традиционната проверка за шофиране с алкохол и наркотици, полицаите проверяват и наказват от днес за гуми, които не отговарят на стандартите.

Санкцията е от 50 до 200 лева и спиране от движение. Рестрикцията за гумите на колите е до 1 март всички. Дълбочина на протектора трябва да е не по-малка от 4 милиметра.

Министерството на вътрешните работи изготвя база данни с шофьори, които многократно са нарушавали правилата за движение по пътищата. За целта ще се използват както системата на „Пътна полиция“, така и камерите за видеонаблюдение на общините и на Агенция „Пътна инфраструктура“, съобщиха от силовото ведомство. Решението за това е взето по време на работно съвещание на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов с главния секретар на МВР главен Живко Коцев и с изпълнителния директор на НАП Румен Спецов. Ще бъде поискано от районните прокуратури в страната, както и на органите на Пътна полиция незабавно да установяват шофьорите, чиито нарушения са документирани и публикувани в различни онлайн платформи, за да бъдат санкционирани според нормативната уредба. Освен това ще бъде обърнато внимание на случаи на тежки пътнотранспортни произшествия, причинени от водачи луксозни автомобили без да е установен произходът на средствата за тяхното придобиване. В тази връзка НАП ще започне ревизии на собственици и ползватели на луксозни и мощни автомобили, за които има данни, че произходът на средствата може да е от нерегламентирана дейност.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook