РИК - Благоевград заличи кандидат за депутат

17/03/2021 18:00 0 Коментирай

Районната избирателна комисия в Благоевград премахна от предизборна листа кандидат за НС. Решението е взето на заседание с мнозинство. Благоевградчанинът Владислав Димитров Христов е заличен от Коалиция "Демократична България-обединение", обявиха от комисията.

Анулира се издаденото му удостоверение като участник във вота от квотата на "Да, България". Тъй като вече са разлепени плакатите на демократите, в деня на вота пред всяка секция за гласуване върху името на Владислав ще има лепенка "заличен".

Припомняме, Владислав Христов, който бе един от най-активните протестиращи срещу властта, сам поиска да излезе от предизборната надпревара на демократите, като изтъкна лични причини. 

На свое заседание членовете на РИК-Благоевград заличиха и член в секционна избирателна комисия от ГЕРБ. Владимир Антониев Тумбев се оттегли също по лични причини. На негово място от партията са предложили Елена Томова Прешелкова.

Друго важно решение е откриването на подвижна СИК в Симитли. Регистрацията е по настояване на кмета Апостол Апостолов.

определен седем членен състав на ПСИК на община Симитли. Определен е 7-членен състав, посочен от градоначалника, който е ангажиран с гласуване на симитличани в подвижна кутия.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook