Родители протестират срещу уличен в сексуален тормоз учител

13/12/2021 15:32 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Родители на ученици в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия протестират срещу учител по физическо, уличен в сексуален тормоз.

Недоволството им ескалира след като разбрали, че той атакува в съда заповед за дисциплинарно уволнение, подписана неотдавна от директора на благоевградската гимназия Мариана Митова. Отстраненият Васил Мурджов веднъж вече бе възстановен на работа от магистратите в Благоевград преди около 5 години, по времето на друг училищен шеф. През 2019-та той бе избран и в ръководството на учителския синдикат към КТ "Подкрепа" в Благоевград. На предишните местни избори беше кандидат и за общински съветник.

Срещу Мурджов има 11 жалби за тормоз над ученички. Това се разчу миналата година. Една от възпитаничките споделила с директора Митова какво говори и действа в час по физическо Васил Мурджов. Отделно родителите са подали и колективна жалба, като са заявили намерението си да подадат и граждански искове. На директорката Мариана Митова били предадени и записи в подкрепа на твърденията на гимназистките

Припомняме, че веднага след уволнението Мурджов коментира, че всички твърдения са долна инсинуация, скалъпена история, чиято цел е да опетни името му. Изтъкна, че има дъщеря на 21 години и е недопустимо да проявява мераци към ученичките си.

Преди време Мурджов влезе в конфликт и със служителка в Стоителната гимназия. Даже я осъди да му плати 1000 лева за обида. 

Сега родителите протестират, за да предупредят магистратите, че спрямо децата им се извършва тормоз и да напомнят, че ако бъде възстановен отново, ще последва гражданско неподчинение.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook