Рязаха лента в петричко село

29/04/2021 16:10 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Отслужиха водосвет и рязаха лента на нов физкултурен салон в Петричко. За церемонията пристигна заместник-образователният министър Таня Михайлова и кметът на петрич Димитър Бръчков.

Спортната зала към училището в село първомай е изградена със средства от ОП „Развитие на селските райони“, по проект на Община Петрич и получено одобрение за 100% безвъзмездно финансиране. Директорът на училището Румен Стоянов отбеляза, че за 74-годишната история на учебното заведение това е една от най-очакваните придобивки и благодари на Бръчков.

"Учениците на СУ „Свети Паисий Хилендарски“ ще могат да провеждат часовете по физическо възпитание в модерна образователна среда, каквато осигурява новата спортна зала и това неминуемо ще бъде оценено от всички. „Възползвайте се от възможностите на българското образование“, апелира Михайлова.

Кметът на общината открои, че на местно ниво приоритет също е образованието и по-добрата материална база в синхрон с държавната политика. Димитър Бръчков изрази надежда за нови спортни постижения от учениците на училището в село Първомай.

Минути по-късно се проведе и демонстративен мач по волейбол в новия физкултурен салон.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook