РЗИ - Благоевград с нова заповед за лечение на пациенти

29/10/2021 15:05 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Очаква се директорът на РЗИ-Благоевград Калоян Калоянов да издаде нова заповед за преобразуване на болнично отделение.

Той декларира готовността си пред губернатора Николай Шушков, с когото проведоха извънредна среща. Неврологично отделение в частната болница "Пулс" отново ще приема пациенти с инсулт и други заболявания. Вече няма да е ковидно, тъй като това изложи на риск живота на хора, пътуващи километри между Симитли, Благоевград, Петрич, Сандански и столицата.

Калоян Калоянов докладва, че до този момент са направени 97 450 ваксини, под домашна карантина са 3498 лица, а на територията на областта са хоспитализирани 367, от които 11 са на интензивно лечение.

Подчертано бе, че по време на вчерашния протест е бил компрометиран процеса на ваксинация в РЗИ. Било е отнето правото на граждани, чакащи за ваксинация, да достигнат до сградата. Д-р Калоянов разясни, че за улеснение на гражданите, освен от понеделник до петък от 8:30 до 17:30 часа, ваксинационния процес продължава в събота и неделя от 9:00 до 16:00 часа, като са осигурени всички видове ваксини. Прави се всичко възможно, да се съдейства на граждани, които са били хоспитализирани да получат цифров COVID сертификат.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook