С 4 473 840 лева реконструират основен булевард

15/04/2022 17:48 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Започва реконструкция на булевард "Европа" в Сандански за 4 473 840 лева.

Подписан е договор с ДЗЗД „Сандански“ 2001. Консорциумът е с фирмите "Грома Холд" и "Инфра Про Консул.

След дълги съдебни дела, продължили повече от година, един от най-важните пътни участъци в Сандански, ще бъде основно реконструиран. Дълъг е 1061 метра.

Съобразно сключения договор, първият етап включва техническо проектиране и съгласуване на проекта и издаване на разрешение за строеж. Очаква се тази процедура да бъде финализирана до края на месец юни. Това ще даде възможност след 3 месеца да стартират и реалните строително-ремонтни дейности на пътния участък.

Ключовият проект предвижда:
– Цялостна реконструкция и подмяна на четирилентовата асфалтова настилка.

– Изграждане на нови ВиК съоръжения – водопровод и канализация за дъждовни води и отводнителни шахти.

– Изграждане на нов канализационен колектор за смесени води.

– Изграждане на канални мрежи за комуникационни връзки и съоръжения, тротояри, ново улично LED осветление от двете страни на пътния участък, разделителна линия за безопасност между посоките на пътното движение. Ще има вертикална и хоризонтална светлоотразителна пътна маркировка, повдигнати пешеходни пътеки, автобусни спирки за обществен транспорт със спиркови навеси.

Съобразно договора, строителните дейности следва да се реализират в срок от 300 календарни дни, но амбицията на строителната компания е реконструкцията на пътя да завърши значително по-рано – до края на тази година.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook