С близо 7 милиона обновяват културен дом

08/12/2022 16:15 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Направиха ритуална копка за обновяване на културен дом. Дейностите са с пари от "Региони в растеж".

Домът на културата, носещ името на Пейо Яворов", се подновява с 6 998 933 лева по проект, спечелен от Община-Гоце Делчев. От тях 4 091 271 лева са европейско финансиране, 721 989 лева са от държавата, 2 185 672 са подсигурени от общинарите в града чрез финансов инструмент.

Общата продължителност на ремонта е 29 месеца. Проектът включва изпълнение на строително-ремонтни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане за цялостно обновяване и модернизация на културния дом.

В рамките на проекта ще се извърши цялостно външно и вътрешно обновяване на сградата, включително и прилежащото дворно пространство; въвеждане на енергоспестяващи мерки; осигуряване на достъпна архитектурна среда до помещенията и залите в сградата; изцяло обновяване на системи за озвучаване, осветление, сцена и др.; обновяване на интериора в основна зала, малка зала и всички останали помещения на сградата.

Първата копка направиха кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, заместник-кметът Валери Сарандев, председателят на Общинския съвет Димитър Балтаджиев, представители на основните изпълнители на дейностите.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook