С над 102 000 лева правят кът за деца на общинари

11/06/2021 17:34 0 Коментирай

Правят кът за деца на общински служители. Проектът e на стойност 102 461 лева, които са безвъзмездна финансова помощ, със срок за изпълнение 18 месеца. Спечелен е от Община-Симитли.

За извършване на целодневно и почасово полагане на грижи за деца от 3 до 12-годишна възраст ще бъде сформиран екип от 4 детегледачки, които ще бъдат на трудов договор.

Подбраните по предварително установени критерии безработни в Симитли ще преминат обучение в рамките на 150 часа, свързано с придобиване на познания за развитието на детето, неговия дневен режим и специални нужди, организиране на занимания и други.

По проекта е планувано да бъдат осигурени социални придобивки за служителите на Община Симитли чрез адаптиране и оборудване на помещение за полагане на почасови грижи за деца.

За целта е планиран текущ ремонт на помещението, осигуряване на санитарен възел, климатизация, обзавеждане на две зони за деца от 3 до 7 г. и от 8 до 12 г., отговарящи на изискванията за безопасност и достъпност. Детският кът, с наименование по проекта „Радост“, ще предоставя почасово и целодневно полагане на грижи на 20 деца от 3 до 12-годишна възраст, чиито родители са служители на Община Симитли.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook