С възнагражденията на персонала купуват тестове за гимназисти

18/11/2021 09:53 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

От синдикат "Образование" настояват държавата да подсигури тестове за учениците от 5 до 12 клас. Време е те да влязат в класните стаи, настояват от организацията.

"Идеята тестовете да ги осигуряват самите училища, ще доведе до турболенция. Не е редно от парите за образоцвателните процеси да се финансират идеи на министъра на здравеопазването, защото под 0 процента е общата заболевамост на учениците", категоричен е синдикалния председател Юлиян Петров.

Директорът на Земеделската гимназия в Сандански Емил Терзийски изчислява, че 20 000 лева ще струват тестовете за месец за учебното заведение в града. "Готови сме да намалим част от допълнителните възнаграждения за персонала и да направим кампания за аранжиране на домовете от цветарския ни клуб, за да осигурим пари за тестове", заяви Емил Терзийски.

”Образователното министерство да не прави такива резки движения”, прикани Диян Стаматов от столично училище.

Според него частните училища вероятно могат да си го позволят, но само за седмица. “Необходими са между 5 и 8000 лв. за тестове на ученици седмично, няма откъде да ги вземем, освен от заплати на учители”, сподели той. И пикани да има предвидимост от 2-3 дни преди да влезе в сила решението за връщането на големите ученици в клас. 

“Мнението ми е, че тестването трябва да се извършва в домашна среда”, допълни той в национален ефир.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook