Сандански, Петрич и Разлог с пари за спорт

20/02/2024 08:44 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Образователното министерство отпусна пари за ремонти и изграждане на физкултурни салони и спортни площадки в общините Сандански, Петрич и Разлог.

Предстои изграждане на ново съоръжение в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в петричкото село Кавракирово. Ще има и съфинансиране. В съседното село марикостиново ще се ремонтират основно физкултурния салон в местното училище. Терени за спорт ще има в селата Първомай и Кърналово.

В ПГ „Пейо Яворов“ - Петрич предстои строеж на спортна площадка. Такава ще има и в петрчкото СУ "Никола Вапцаров", съобщиха от кабинета на кмета Димитър Бръчков.

Община -Разлог получава над 1 милион лева за нови съоръжения. "С огромно удоволствие информирам за изключителната новина за село Баня и цялата община, че днес в списъка на одобрените проекти на МОН е проектът за изграждане на физкултурен салон в училище "Паисий Хилендарски"- село Баня.
Искам да благодаря на всички, които само за един месец създадоха този проект, предвид крайните срокове. Изпълняваме програмата си с много труд и огромно желание", коментира разложкият кмет Красимир Герчев.

Близо 1,1 милиона лева инвестират в спортната инфраструктура на територията на Сандански, каза градоначалникът Атанас Стоянов. Парите се насочват към разработени предварително пет проекта. "Чрез реализацията на тези проекти, спортната и училищна база в образователните заведения ще създаде условия за пълноценно практикуване на спорт и спортни дейности, както и ще повиши комфорта и образователната среда за учениците", заяви Стоянов.

Проектите, които са одобрени за финансиране са за основен ремонт на физкултурния салон във II ОУ „Христо Смирненски“ и ПГ „Яне Сандански“, изграждане на нови спортни площадки в Спортно училище, град Сандански, Професионална техническа гимназия и ОУ „Братя Миладинови“, с. Склаве. В IОУ „Св. Климент Охридски“ ще бъде финансиран проект за цялостна реконструкция и ремонт на съществуващата спортна площадка.
Предвидените средства са на обща стойност 1 091 640 лв., разпределени, както следва:

- IIОУ „Христо Смирненски“ и ПГ „Яне Сандански“ – 597 000 лева.

- Спортно училище, град Сандански – 200 000 лева.

- Професионална техническа гимназия – 48 000 лева.

- I ОУ „Св. Климент Охридски“ – 198 640 лева.

- ОУ „Братя Миладинови“ – 48 000 лева.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook