Санкционират търговци за препълнени контейнери

28/06/2023 16:06 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Затрупаха с проблемни въпроси градоначалника Петър Паунов. Онлайн той отговори на част отх по време на месечното му общуване с избирателите.

Сред най-наболелите отново бяха асфалтирането и ремонтите на уличната мрежа в община Кюстендил. "Когато ми задавате подобни въпроси, свързани с асфалтирането, нека да сме наясно, че община Кюстендил разполага с пътна мрежа, която е над 500 километра - включва общинският център, малките населени места, четвъртокласната пътна мрежа. 500 000 метра по 6 метра средно широчина, това са 3 милиона квадратни метра, които трябва да бъдат поддържани. По цени на държавата това са 150 милиона лева. Нито имаме 50 милиона лева, нито 150 милиона", отговори Паунов.

Друг болен въпрос пред кмета на Кюстендиле изхвърляне на отпадъци от хранителни магазини в контейнери на живеещите в кварталите. "Започваме проверки от утре за това дали собствениците на търговски обекти в Кюстендил спазват изискването на общината да имат договори с фирми, които да поемат отпадъците им", подчерта градоначалникът.

На фирмите, които нямат такива договори, ще бъдат издавани предупредителни протоколи, а впоследствие – налагани и санкции, съобщи кметът Петър Паунов по време на станалото традиционно отговаряне на въпроси на жители на общината, подавани до кмета чрез общинския сайт или медиите. Паунов отговори и на въпроси във връзка с подобрения в детски заведения, както и по отношение на свободните работни местна в общинската администрация. От думите му стана ясно, че има над 10 свободни позиции за работа в Общината, които са обявени в Бюрото по труда и покани за тях да кандидатстват съответните специалисти.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook