САС реши за Васил Божков

05/09/2023 14:15 1 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Състав на Софийски апелативен съд постанови ново определение спрямо бизнесмена Васил Божков.

Мярката за неотклонение "задържане под стража" бе променена в днешно заседание. Завърналият се от Дубай хазартен бос ще чака обвинителния акт у дома. Ще има електронно наблюдение с гривна дали спазна "домашния арест", информираха от държавното обвинение.

В днешното заседание състав на Софийския апелативен съд прие, че е налице обосновано предположение за виновността на обвиняемия в извършването на по-голяма част от престъпните деяния, за които е привлечен към наказателна отговорност. Съществува опасност от укриването му, но с оглед предприетите от страна на държавното обвинение обезпечителни мерки, тя е със занижен интензитет. 

Според твърдението на прокуратурата има данни, че са укривани такси от лотарийните игри на компанията на Божков, като така бюджетът е ощетен с над 700 милиона лева. Той е обвинен, че е ръководел организирана престъпна група от 2014 година, която се е занимавала с изнудване, подкупи, пране на пари, длъжностни престъпления.

Напиши коментар

Коментари

  1. До Беди и Карафеиз -
    Якоруда не ви иска Беди и Карафеиз и ни е срам от вас. Вие се провалихте. Нищо не постигнахте за този град и община. Доста години ви търпяхме, и разбрахме че не ставате за управляващи. Трябват нови хора с чисто минало, честни и образовани, които да се разграничат от това СТАТУКВО, и да ви освободят всички. Тези нови лица са Мехмед Вакльов и екипа който той ще представи.В тях е надеждата Якоруда и селата да започнат да се развиват и печелят проекти , както в Белица. Промяната идва. Подкрепете ги. Оставете страха и заплахите, които ви внушават. Те са минало. Победата е близо. Досега като ви управляваха само якорудчани, какво- НИЩО, ограбиха ви, прогониха ви, заплашваха ви, отмъщават ви, фалираха общината и закопаха града. Мехмед Вакльов е правилният избор.

Социално

новини благоевград facebook