Сеч на градски площад събра полицаи и недоволни жители

14/04/2024 17:08 1 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Сеч на повече от 10 дървета екскалира напрежение сред жителите.

В неделния ден и под зоркото око на кмета Първан Дангов, бяха премахнати дървета във видимо добро състояние. В социалните мрежи публикуваха снимки от поголовната сеч на площад "Свобода" в Дупница. Заради недоволството на дупничани пристигнаха полицейски служители. Градоначалникът отказва да говори с репортерите защо е разпоредено отсичането на борове, ели и липи, както на площада, така и пред пощата в града.

На място веднага дойдоха депутатката от ГЕРБ Радослава Чеканска и председателят на местния парламент Костадин Костадинов.

Във фейсбук гражданите на Дупница коментираха, че и горските "спят". Питат дали има проект за тази простотия. Възмущават се, че поне е трябвало да се обяви предварително. "Това е град на гражданите, а не на кмета Дангов. Трябваше да се попитат хората, какво им е мнението. Г-да управляващи в Дупница. Питайте хората, за мнението им в такива ситуации. Не е трудно и ще се задържите повече на власт. Сегашните действия няма да доведат до положителни резултати след 4 години", пишат дупничани. Иронизираха, че дърветата пречат да се вижда отдалеч бялата блажна боя, с която беше боядисана фасадата на кметството. Има и коментари, свързани с партийната принадлежност на Първан Дангов.

От отдел "Екология" в Общината лаконично заявиха пред Еновина, че има спечелен проект по програма Трансгранично сътрудничество България - Македония за зацветяване на пространството кметството. Преди 10 дни ландшафтен архитект е посетил Дупница и е препоръчал да се подготви пространството, като се премахнат дървета, тъй като по архитектурен проект е за зацветяване, а не за висока растителност.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. mi6ki -
    Гербаджийчета къде бехте като нападнаха горските над гиздова и се сече главоломно защо се скрихте като мишки с куките сега за 10 дървета станахте смели.бавна смърт за вас коруммпорани утайки

Социално

новини благоевград facebook