Сезират НС за липсата на денонощна аптека в Благоевград

15/06/2022 18:15 0 Коментирай

Общински съветници от ГЕРБ в Благоевград инициират промени в Закона за здравеопазването. От партийната група в ОбС са твърдо решени да разрешат в полза на благоевградчани проблемния казус с липсата на денонощна аптека.

Днес те са преценили да сезират Народното събрание чрез депутатите от региона. Настояват всички фармацефти, които имат договор със Зравната каса, да работят на ротационен принцип в определени дни като денонощни аптеки и да обслужват нуждаещите се от лекарства в областния център.

Според съветниците, проблем има и в други региони в страната, особено в малките населени места. Затова са нужни законодателни промени. Ако съответните аптекари откажат, то да им бъдат прекратени догтоворите им със Здравната каса, искат благоевградските съветници.

Има и втори вариант. Предлагат денонощна аптека да стане тази, която е в общинската болница "Свети Мина". Тя е отдалечена от центъра, но по-добре е дами такава, вместо хората да се чудят как и откъде да купят лекарства при нужда, коментира съветникът Кирил Илиев. Той обясни, че се очаква по въпроса да откликне и управителят на поликлиниката д-р Тони Даскалов, който да преобразува аптеката на партерния етаж в ДКЦ 1.

Припомняме, проблемът ескалира, след като аптека "Марешки" отказа да работи като денонощна, а Общината прекрати взаимоотношенията заради неспазване на договореностите за ползване на общинскшия обект в центъра на Благоевград.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook