Село край Благоевград не желае кучешки приют

22/02/2021 18:45 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Жители на благоевградско село по пътя към българо-македонската граница се разбунтуваха срещу строеж на приют за кучета. В Логодаж събират подписка за осуетяване намерението на сирака и голям любител на животните Бойко Гренцке до го построи с дарени пари.

До момента са са подписали повече от 50 местни мъже и жени. Обръщат се към Община-Благоевград и други институции приютът, в който ще бъдат настанени 80 кучета, да не бъде в селото им. 

Припомняме преди месеци Бойко закупи над 2 декара терен и събира от дълго време пари за спасяване на бездомниците. Кучкарникът, както го наричат в Логодаж, ще е в близост до язовир "Стойковци, до земеделските имоти на хората. Ако не се съобразят с исканията им, ще се стигне до блокади на пътя, предупреждават инициаторите на протестната подписка.

Преди време прийтът на Бойко бе в съседното село Зелен дол. Грижеше се за кучетата в сградата на запустял краварник. Собственикът на имота обаче го изгони.

В края на миналата година Гренцке направил на свои разноски проучване за водоснабдяване на закупения имот. Хидрогеолог му посочил под земята има сладководен източник, дълбок 60 метра, до който може да се стигне със сонда. Цената за това е 3000 евро. Оградата ще струва над 2000 евро, още почти толкова и за полагане на асфалт. Пари за приюта той Бойко получил и от НПО.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook