Селски кметове се оплакаха от натрупани боклуци

09/09/2021 18:17 0 Коментирай

Кметове и наместници на селата в Благоевградско негодуват от неизвозваните битови и строителни отпадъци.

Заради занемарените дейности по чистотата поискаха среща с управителя на общинското дружество "Биострой" Васил Бачев. Това изтъкнаха селските управници пред секретаря на Общината Дейвид Арабаджиев и пред Директора на "Административно обслужване" Бойко Начев-бивш началник в ДАНС.

Арабаджиев изтъкна, че запознат с проблемите в малките населени места. Не скри, че към момента Община Благоевград има натрупани задължения и новият управленски екип работи за постигане на финансова стабилност. Предвидено е поетапно закупуване на техника, както и осигуряване на квалифициран екип от специалисти за бързо реагиране и предприемане на действия по компетентност касаещи ел. поддръжка и текущи ремонтни дейности.

Сред обсъдените теми бе настъпващия зимен сезон и снегопочистването на населените места, част от които са високопланински и рискови терени, където е необходима верижна машина.

Всеки месец управленският екип ще провежда среща с кметовете съвместно с представители на ЧЕЗ, „ВиК“ ЕООД , Държавно горско стопанство и други институции, за обсъждане на неотложни проблеми от работния процес.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook