Селски кметове участват във фирми

14/01/2024 10:43 0 Коментирай

Членове на Общинска избирателна комисия, провела местните избори на 29 октомври, заседаваха извънредно. Разнищиха сигнали от адвокатка, според която селски кметове участват в търговски дружества.

ОИК - Радомир реши да детронира Венета Иванова Иванова - кметицата на село Прибой. След направена справка в Търговския регистър е видно, че не е заличена в срок и следва да се отнемат правомощията й. Иванова може да обжалва решението пред ЦИК и в Административен съд-Перник.

По друг сигнал в ОИК - Радомир от юристката Силвия Иванова, членовете, председателствани от Катя Иванова, отхвърлиха претенциите й за детрониране на Йоана Георгиева от кметския пост в село Долни Раковец. "След разглеждане на постъпилото писмено становище от Йоана Тодорова Георгиева, направена справка в ТР и на основание чл. 87, ал.1,  оставя без уважение сигнал с вх.№ 182/19.12.2023 г. за наличие на неизпълнение на чл.41, ал.3 от ЗМСМА от адв. Силвия Иванова и не прекратява пълномощията на Георгиева като кмет на кметство Долни Раковец", пише в решението на ОИК-Радомир.

В ОИК - Перник също са входирани сигнали за селски кметове, които участват във фирми. Предстоят заседание на съответната комисия за установяване на нарушението по член 41 от ЗМСМА спрямо управниците на Богданов дол - Кирил Кирилов и на село Студена, управлявано от Венцислава Кирилова.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook