Серия пожари в Кюстендилско

10/08/2021 10:10 0 Коментирай

Масивен пожар бушува над село Фролош. От община Кочериново преминава към съседната - Невестино. Пожарът е възникнал тази нощ. Засегната е борова гора. В гасенето участват пожарникари, горски, доброволци.

Късо съединение е причинило запалване на сухи треви и храсти в землището на кюстендилското село Раненци. В гасенето се включили 3 противопожарни екипа от Кюстендил, информираха от полицията.

Небрежно боравене с открит огън е причинило пожар в житен масив в село Коняво. Изгорели са 10 декара посеви, 15 декара овощна градина.

Късо съединени е причинило пожар в село Пастух. Огънят е изпепелил 25 декара, две сгради, две стопански посктройки и фургон. Противопожарните екипи са спасили 6 сгради и 110 декара посеви.

В село Жиленци също бушува погар. Той е в района на Печиствателната станция. Причинен е от небрежно боравене с открит огън. Противопожарният екип не е допуснал нанасянето на щети.

И днес продължава потушаването на пожара в землището на село Чудинци, снощи малко след 21.30 ч е възникнал горски пожар в района между селата Фролош и Ваксево. Гасенето се осъществява от противопожарни екипи от Рила, Дупница, Кюстендил, служители от горски стопанства и местно население.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook