Сержант от Благоевград спаси човешки живот, минути след това стана татко

13/10/2021 18:00 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Младши сержант от Сухопътни войски спаси живота на млад мъж в Благоевград, информираха от военното министерство.

Благоевградчанинът припаднал пред търговска верига. Глътнал си езика. Тогава се притекъл сержант Атанас Секулов. Опитал да отвори челюстта му, но не успял с ръце.

Тогава събул обувките на припадналия и го захапал за палеца. Последвало хриптене от страна на лежащия на земята. След това извадил езика му. Помогнал на пристигнал медицински екип да го превози до Спешния център в Благоевград.

Половин час по-късно Атанас Секулов получил обаждане от съпругата си, че е станал баща за втори път на момиченце.

Инцидентът с щастлив край се случил днес по обяд. По време на обедната си почивка младшият сержант от Бригадното командване отишъл в голяма търговска верига да пазарува. В този момент Атанас Секулов чул писъци и суматоха от намиращия се на територията на хипермаркета обект на мобилен оператор.

И за друга доблестна постъпка на военослужещ съобщават от МО.

На 10 октомври, старши сержант Добромир Якимов от Десети механизиран батальон – Враца (от състава на Бригадното командване) помогна на пострадали в катастрофа на пътя между Враца и Криводол.

Той изчакал на място екипите на Бърза помощ, полицията и пожарната и се включил в спасителната операция на 70-годишен шофьор, който е бил в тежко състояние.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook