Сезираха прокуратурата за изчезнали пари от сметките на Община - Благоевград

18/12/2023 14:23 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Регионалното министерство е отпуснало втори транш за новострояща се улица в Благоевград.

Кметът Методи Байкушев е подписал споразумение за дофинансиране на улица "Промишлена", която временно бе спряна от строителя, въпреки авансово плащане на един милион лева. Срокът за изграждането е през следващата година. Това не съвпада с обвиненията на екскмета Илко Стоянов, който вчера публично обяви, че парите не са изчезнали или похарчени за други цели по време на управлението му, а Байкушев не е знаел къде да ги търси.

На пресконхференция днес Байкушев обясни, че на 5 октомври е подписан акт №10 за спиране на строителството на улицата, очаквана дълги години от благоевградчани, тъй като е важна връзка с няколко квартала в града.

"Причината е, че в проекта не е предвиден достатъчно добър достъп до промишления двор, който е по цялото протежение на улицата. В момента се прави промяна на Подробния устройствен план", заяви градоначалникът и припомни, че цялата сума за "Промишлена" е в размер на 7 милиона лева, отпуснати от държавата.

"През миналата година са преведени половината от тях, като 1 милион лева са платени на благоевградската строителна фирма "Растер Юг", а останалите 2 милиона липсват от сметките на Общината.

Заради тази афера е сезирана прокуратурата в Благоевград, каза Байкушев. Той информира още, че правителството отпуска 800 000 лева за построяване на път платно в района на Бирената фабрик. Със средствата ще бъде изградена нова пътна връзка от западното локално платно към основното платно на бул. „Свети Димитър Солунски“ в града. Това ще спомогне за значително облекчаване на трафика в района.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook