Шампионка от Благоевград поиска да продаде медалите си

24/10/2020 12:42 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Албена Ситнилска - многократната световна и европейска шампионка в таекуондото и кикбокса обяви за продан част от най-ценните си отличия заради финансови проблеми. Близки на най-изявената спортистка в Благоевград обаче успяха да я разколебаят и да не се разделя с медалите и златиния пояс.

“Заради ситуацията с коронавируса се случиха неприятни неща в моя живот. Това ме накара да се замисля как толкова години съм влагала в спорта и в един момент се оказва, че нямам нищо. Не виждах смисъл от всичко, което съм постигнала. Имаше обаче добри хора, които ми помогнаха да се откажа от продажбата и да търся друг начин. Когато имаш дете и виждаш, че не можеш да се грижиш за него само с финансите от спорта, се отчайваш", разказа пред журналиста Красимир Боев Албена Ситнилска. Тя не скри, че вече е напуснала Благоевград след раздялата със съпруга си Вергилий Ситнилски.

"Инвестирах много пари в жилището на бившия ми вече мъж в Благоевград. Сега нямам свое", призна Албена. Сили и наджеда да продългжи напред й дава малката Христея, която вече е на 4 години.

Албена е една от най-силните и опасни българки в бойните спортове. Пръвата европейка титла е отпреди 16 години. Днес може да се похвали с над 30 европейски и световни медала в различните дисциплини на таекуондото и в кикбокса. На ръката си Албена има татуирана жена със самурайски меч и ангелски крила. Защото когато силата, амбицията и нежността вървят заедно, желанието за победа е истински възвишено.

През 2019 година Албена спечели и наградата "Златен пояс" в категория най-добър спортист при жените от Националната асоциация на бойните спортове. Тя е няколко пъти Спортист на годината в Благоевград.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook