Ще избират ли благоевградчани отново кмет?

01/02/2024 15:41 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Приключи по същество делото за оспорване на кметския балотаж в Благоевград. Очаква се в най-кратък срок съдия-докладчикът Иван Петков да постанови своето решение по казуса.

В открито съдебно заседание приеха предоставената от ЦИК информация от приключилата от ГД ГРАО проверка за хората, гласували в нарушение с правилата на Изборния кодекс на проведения балотаж между Илко Стоянов и Методи Байкушев.

Административно дело за касиране на вота бе образувано срещу ОИК-Благоевград от загубилия надпреварата Илко Стоянов. Той оспорва изцяло изборния резултат.

Доводите на жалбоподателя са за извършени множество нарушения на изборния процес. По делото бяха изготвени две съдебно-математически експертизи и съдебно-техническа експертиза на изборните книжа от 64 секционни избирателни комисии на територията на община Благоевград, разпитани бяха свидетели, прегледан бе и запис от видеонаблюдението на преброяването на разпечатките от машината в СИК №54 в община Благоевград от проведения на 5 ноември втори тур. По делото се събра и информация за инсталационната сертификация на машините за гласуване на балотажа.

 

 

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook