Ще касират ли вота в Петрич?

10/11/2023 17:10 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

В Административен съд - Благоевград са образувани още три дела срещу Общинската избирателна комисия. Оспорват изцяло вота за съветници  и за кмет. Сочи се, че изборните резултати са манипулирани. Поредната жалба е от Илия Пашов, кандидат за общински съветник от ПП „Обединени земеделци“. Тоий бе детрониран от поста преди месеци заради афера с европейски субсидии. Пашов оспорва истинността на протоколите на четири секционни избирателни комисии на територията на община Петрич, както и на протокола на ОИК – Петрич, данните от които са отразени в оспореното решение.

Образувано е дело и по жалба на Илияна Попова, кандидат за общински съветник от ПП „Българска социалдемокрация - Евролевица“. Тя твърди, че протоколите, изготвени от 8 секционни комисии трябва да бъдат ревизирани в Административен съд. Иска и преброяване на бюлетините в посочените секции.

Преди Пашов и Попова, жалба депозира кандидатът за кмет Любчо Минев. Той обаче оспорва решението на ОИК-Петрич на балотажа, в частта му за допускане до участие във втори тур на двама кандидати за кмет на общината Димитър Бръчков и Стоян Руйков, информираха от съда.

Миенев смята, че има представени протоколи от секционните избирателни комисии, които са неистински и съдържат неверни данни. Изказва в жалбата си доводи, че съдържанието им не съответства на действителното фактическо положение. Както вече информирахме 6 партийни централи искат касиране на петричките избори. Дело води и представителят на БСД-Евролевица Росен Срадков.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook