Ще участва ли БСП в извънредните избори?

28/08/2024 15:07 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Има опасност БСП да не участва в предстоящите избори за Народно събрание, загатна благоевградската депутатка и лидер в оставка Корнелия Нинова.

"Всички да се успокоят. Аз персонално, няма да участвам в тези процеси. Вчера дадох пълномощно на Георги Свиленски и Иван Ченчев. Оттам нататък те поемат този процес – по регистрация на партията и листите, с гаранция, че БСП ще участва в изборите и ще се представим достойно“, заяви Нинова с свое съобщение.

Делото за лидерството на БСП във ВКС е на 9-и септември. Временното ръководство може да няма легитиймация до 11 септември, когато приключва срокът за регистрацията на партиите. Затова цялата отговорност по регистрацията пада върху мен, поясни тя.

"Има риск в тази ситуация, поради късите срокове и нелигитимността на временото ръководство, БСП да не може да се регистрира за предстоящите извънредни парламентарни избори. Аз спазвам закона. Решението на Националния съвет е БСП да се яви в коалиционен формат. Ние ще гледаме това решение да се спази. Ще спазим всичките решения на нашите органи и изискванията на закона", каза тя, като подчерта, че няма как партията да се озове с две кандидатски листи.

По-рано днес, в писмо до медиите, бившият председател на БСП обвини в лъжа настоящото временно ръководство на столетницата. В своя позиция тя ги нарича „некадърни самозванци, които продължават да оправдават собственото си безсилие с нея“.

Причина за думите ѝ са твърдения на Борислав Гуцанов, Атанас Зафиров и Кристиян Вигенин, че Нинова спира получаването на субсидия за БСП и по този начин блокира партията. Нинова е отправила запитване до Министерството на правосъдието, а в отговор се посочва, че субсидия има, но тя не е била потърсена. Затова Нинова нарече сегашното ръководство „безхаберници“.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook