Шефката на ВиК- Благоевград изригна срещу местните съветници

03/07/2020 15:15 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Шефката ва ВиК-Благоевград и лидер на ГЕРБ в града Росица Димитрова упрекна съветниците в политическа пристрастност и неглижиране на проблемите на гражданите. Гневното изявление на Димитрова е заради бламираното заседание на ОбС днес.

Както подробно съобщихме, 20 местни парламентаристи напуснаха сесията, след скандал, породен от поредното искане за детрониране на председателя Андон Тодоров. Конфликтът бе между него и бившият парламентарен шеф Радослав Тасков. Поискано бе извънредното предложение, направено от Калоян Ханджийски да се гласува днес, но Андон Тодоров не допусна това да се случи на днешната сесия.

"Част от общинските съветници в Благоевград днес показаха явна неангажираност по отношение на проблемите, свързани с ВиК сектора. По време на редовна сесия днес, кметът или друг представител на Общината, трябваше да бъде упълномощен да присъства на Общо събрание ва Водната асоциация, насрочено за 7 юли", коментира Росица Димитрова.

"Заради политическите интереси на група общински съветници, сесията бе прекратена, като същите излязоха демонстративно от залата. По този начин жителите на Благоевград остават без възможност да бъдат представени в заседанието, по време на което ще се разглежда Инвестиционната програма на дружеството за 2020 г., с предвидени инвестиции в публично-общинска собственост на стойност 865 000 лева", гневи се водната шефка Димитрова.

Тя припомни, че за периода от 2016-та - 2019 година, от подписване на договор между ВиК и АВиК, са вложени приблизително 2 000 000 лева в публични активи.

"Създалата се ситуация носи след себе си редица негативни последствия, а засегнати ще бъдат потребителите на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград. Напомням, че водата няма цвят и всеки, който пренебрегва проблемите в сектора заради политически интереси, се оказва от губещата страна", заяви Росица Димитрова.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook