Шефът на АПИ обеща да подобри Е-79 и автомагистралите

01/06/2022 15:11 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Председателят на Тодор Василев обяви, че при повечето отсечки с концентрация на произшествия са взети конкретни мерки.

Според него те са свързани не толкова с финансови средства, колкото с анализ, организация и решителност да се осъществят. Василев даде пример с участъка през Кресненското дефиле, по който на ден минават над 11 хиляди леки и тежки автомобила, а годишно там стават над 250 пътни инцидента.

"Освен подобряване на пътната настилка сме предприели действия за ограничение на скоростта и забрана на изпреварването, посочи Василев и съобщи, че до няколко седмици ще бъдат монтирани колчета, които ще разделят физически двете ленти за движение. Статистиката показва, че 70% от катастрофите там, са поради неправилно изпреварване. Надявам се до края на годината това да се промени", каза пътят шеф, цитиран от пресцентъра на АПИ.

Локализирани са и местата на автомагистралите, на които има условия за така наречен аквапланинг. Те също затрудняват движението и са предпоставка за възникване на пътни инциденти. В момента се изготвят проекти за отстраняването им. Председателят на АПИ акцентира, че задачата на агенцията е да поддържа около 20 000 км републиканска пътна мрежа.

"Искам да подчертая думата поддържане, защото колкото и нови пътища да строим, ако след това не влагаме усилия и средства за поддържането им, резултатът от тази инвестиция след няколко години ще бъде равен на нула“, каза Тодор Василев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook