Шумозащитни панели за 3,3 милиона лева на АМ "Струма"

05/09/2023 18:37 5 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Агенция "Пътна инфраструктура" обяви обществена поръчка за избор на изпълнител за инженеринг на шумозащитни съоръжения по участъци от републиканската мрежа. По този начи ще се намали шумът в населените места в близост до пътя. Планира се изграждането на шумозащити с обща дължина от 11 294 метра и с височина между 2 и 4 метра. Те ще са на 10 отсечки. Две от тях са на АМ "Струма".

Обособена е позиция за проектиране и строителство в участъка при ссело Мало Бучино. Противошумовата бариера ще е от прозрачни поликарбонатни панели с височина 2,5 метра и дължина 860 метра. Индикативната стойност е 2 363 620 лева.

Избира се изпълнител за съоръжението при село Мурсалево, недалече от Кочериново. Прозрачните поликарбонатни панели ще са с височина 2 метра и дължина 1121 метра. Прогнозната стойност е 896 800 лева, но без ДДС. Срокът за изпълнение на проектирането на всяко от съоръженията е 60 календарни дни в три междинни етапа, а на строително-монтажните работи е 120 календарни дни.

Напиши коментар

Коментари

  1. Цветомир Симеонов -
    Ама вие сериозно ли искате да спрете този неизчерпаем източник на енергия?! Ама моля ви се, най=големия шум за щастие минава през моя двор и си го ползвам за какво ли не! Усмихнете се и направете и вие така! Ако не ви стига шума във вашия двор ще разпръсквам моя за да ви стигне - нещо като едно не безизвестно Пернишко радио...Ами аз ако ми спрете шума, направо загивам, от него с едно специално колело направено от едни специални шумозащитни прегради дето щели да ги слагат още при построяването на магистралата, ама аз ги тафнах и сега имам специална турбина дето хем ток има, хем вода помпи от близкото перфектно проектирано дере под магистралата (то ли кога ще залее някого с тонове вода), хем колата зареждам, абе много неща ми върши, ама вие сега искате да ме върнете в първи клас....ето вчера ми се оплакват, ток нямало в селото, вода нямало в селото, кмет нямало в селото, село нямало направо....да ама мен ме не бърка, къпем си се следобеда в жегите, вода си имам, ток си имам, почти да си помислите, че аз съм кмета с толкова екстри дето имам... И така мили другарчета, като живота ви поднася лимони си направете лимонада, усмихнете се и вижте самата истина, която е наистина плачевна. Шума е непоносим, праха е неизбършим, добре, че е този тунел дето генерира толкова много шум, особено сутрин да ме буди. За прегради не занам, но поне нещо да се измисли на изходите на тунелите, от там идва огромната удърна вълна. А по време на пандемията, цял месец какъв рай беше тук!!!
  2. С. Кавръкова -
    Определено Големо Бучино има по-належаща нужда от тези бариери. Къщите са на броени метри от магистралата, а дори и дървета няма да се блокират шума и прахоляка.
  3. Йордан Кирилов -
    Много е права Диана Петрова. Село Големо Бучино никога досега не е било толкова прашно и шумно.Жителите на селото трябва да се организираме и да извоюваме поставянето на такива панели и на участъка при нашето село.
  4. Петрова Диана -
    В с Голямо Бучино е големият проблем, защото АМ Струма минава през населеното място и е в близост до къщите. Магистрала,която не можем да ползваме и по никакъв начин не е в улеснение на населението на Голямо Бучино,но търпим всички вреди от нея. Селото ни никога не е било толкова замърсено както сега, а за шума дори не искам и да коментирам...
  5. До Ревански -
    Якоруда не ви иска Беди и Карафеиз и ни е срам от вас. Вие се провалихте. Нищо не постигнахте за този град и община. Доста години ви търпяхме, и разбрахме че не ставате за управляващи. Трябват нови хора с чисто минало, честни и образовани, които да се разграничат от това СТАТУКВО, и да ви освободят всички. Тези нови лица са Мехмед Вакльов и екипа който той ще представи.В тях е надеждата Якоруда и селата да започнат да се развиват и печелят проекти , както в Белица. Промяната идва. Подкрепете ги. Оставете страха и заплахите, които ви внушават. Те са минало. Победата е близо. Досега като ви управляваха само якорудчани, какво- НИЩО, ограбиха ви, прогониха ви, заплашваха ви, отмъщават ви, фалираха общината и закопаха града. Мехмед Вакльов е правилният избор.

Социално

новини благоевград facebook