Силовият министър от Кюстендилско Христо Терзийски: Отиваме на нови избори

26/04/2021 19:31 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Вътрешният министър в оставка Христо Терзийски, влязъл в НС от Кюстендил, коментира отказа на Слави Трифонов да приеме мандат за кабинет. 

"Днес бе отправен анонс, че втората политическа сила ще върне мандата, без дори да направи опит да състави правителство, при положение, че разполага с достатъчна парламентарна подкрепа за това. В тази хипотеза почти сигурно отиваме на нови избори. Вече се правят изчисления колко милиона ще струват те на бюджета", коментира роденият в кюстендилското село Слокощица и гласувал там на 4 април.

"Решението е разочарование не само за техните избиратели, но и за всички български граждани, които очакваха новият Парламент да бъде адекватен и ефективен в условията на сериозните предизвикателства, пред които е изправена България. От ГЕРБ-СДС предложихме проект на правителство и поканихме на разговори партиите, които поне формално заявяват принадлежност към евроатлантическите ценности. Тази покана бе отхвърлена. Ясно е вече, че никой друг не иска или не може да поеме отговорност за политическата стабилност в страната. А при някои партии целта може би е именно да няма такава стабилност. Ние продължаваме да изпълняваме отговорно конституционните си задължения и, както казах и преди време, българските граждани много скоро ще разберат кой на каква кауза служи", заяви публично Христо Терзийски.

Както вече съобщихме по-рано днес, лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви в социалната мрежа предложението си за премиер. "За наша радост има българи, които ни карат да се гордеем. Пред света. Ето например, имаме двама световни шампиони по шах. Веселин Топалов и Антоанета Стефанова. Световните шампиони по шах са обожествявани по света. За тях се пишат книги, правят се филми и имената им са изписани със златни букви в световната история. И ние имаме двама", публикува Слави Трифонов.

"Нашето предложение за министър-председател е световният шампион по шах Антоанета Стефанова. Тя има икономическо образование и говори пет езика. Сравненията, размислите и изводите оставям на вас. Разбира се, Антоанета Стефанова веднага ще върне мандата. Веднага. На секундата. Защото “Има такъв народ” няма необходимия брой депутати или партньори, за да състави правителство. Стабилно правителство. Предлаганата подкрепа е от политически субекти, които са вредни, алчни и доказано компрометирани. И това тяхното не е подкрепа, а зависимост", обяви Трифонов.

"Така че Антоанета Стефанова ще приеме мандата с уважение и веднага ще го върне. Законът, Конституцията и демокрацията ни дават възможност да направим по-добър избор", категоричен е лидерът на ИТН.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook