Скандал в АПИ след информация за проект, касаещ Перник и региона

17/08/2024 13:26 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Агенция "Пътна инфраструктура" излезе с официална позиция е посещение от страна на ПП съпредседателя Кирил Петков. Събщението разпространи ведомственият пресцентър от името на пътния шеф Йордан Вълчев.

"Като председател на УС на АПИ искам да изразя моята позиция и тази на агенцията във връзка с проведената на 16 август среща с Кирил Петков. На първо място категорично възразявам срещу опитите на всезнаещи, но всъщност нищо неразбиращи от материята политици да внушават, че работата се ръководи от техния предизборен график. Няма да позволя държавната пътна администрация да е дъвка в предизборната кампания на партиите", посочиха от АПИ.

"Зад всеки пътен проект стои трудът на много висококвалифицирани експерти и съпредседателят на ПП г-н Кирил Петков, въпреки своята изключителна компетентност, не е сред тях. Срещата беше по негово настояване и на нея е получил информация за определени проекти, за реализирането на които няма никакъв принос. Няма да допуснем усилията на пътната администрация да бъдат омаловажавани. Към изпълнението на обектите се пристъпва, когато има техническа готовност и финансова обезпеченост, а не когато един или друг политик реши да си прави пиар на гърба на Агенцията, без дори да е наясно с тяхното местоположение", написаха още от пътната агенция.

Междувременно за въпросната среща се похвали във фейсбук Кирил Петков. Иронизира лидера на ГЕРБ Бойко борисов и даде информация за проект, който касае жителите в Перник и региона.

"Бойко, трепериш ли? Губиш ли почва под краката? Борисов звънял в късните часове на нощта по министерствата на служебното правителство, с което той уж нямал нищо общо. Резултатът от изплашеният Бойко и неговите министри може да намерите във фейк сайтовете тази нощ. За разлика от теб, Бойко, аз бях в АПИ днес, защото ми пука за хората в Перник, а ти си бил за риба", публикува Кирил Петков.

"Проведох работна среща в Агенция "Пътна инфраструктура" с инж. Йордан Вълчев - председател на управителния съвет. Обсъдихме напредъка по проекта: "Изграждане на система за автоматизирано реверсивно движение на републикански път I-1 "София-Владая-Перник" в участък от км 275+763 до км 282+460 и от км 285+500 до км 287+000". Ето какво ме увери инж. Вълчев: Обществената поръчка ще бъде обявена до края на септември. Избор на изпълнител се очаква до края на декември. Поръчката включва преработка на техническия проект и неговото изпълнение. Срок за изпълнение: 378 календарни дни (60 дни за техническия проект и 318 дни за строително-монтажните работи). Индикативна стойност: 16 000 000 лева, без ДДС, без възможност за надвишаване. Благодарен съм на инж. Вълчев за уверението, че този проект е приоритет за агенцията. Обещахме си взаимно да следим внимателно реализацията му. Ако всичко върви по план, перничани и софиянци ще наблюдават изграждането през 2025 г., а в началото на 2026 година системата ще бъде в експлоатация, улеснявайки всички пътуващи. Като водач на листите за Перник и София от ПП-ДБ, поемам ангажимент да следя отблизо реализацията на този важен инфраструктурен проект. Заедно за по-добра инфраструктура и качество на живот", гласи постът на Кирил Петков.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook