Скандали с избраните депутати от Благоевград

09/04/2021 16:45 0 Коментирай

Централната избирателна комисия окончателно определи мандатите на народните представители в Благоевградски избирателен район.

Както предварително бе известно, ГЕРБ имат 4 депутати в 45 НС. Това са Стефан Апостолов от Симитли, Александър Мацурев от Банско, санданчанинът Стоян Стоев и петричанинът Георги Динев.

Благоевград няма представител в новия парламент. Преференциалният вот изцяло пренареди партийната листа и сега са на ход недоволните участници.

В социалните мрежи се публикуват проколи от секционни комисии, от които е видно, че в определини секции има редица поправки и завишаване на преференциите. Най-ожесточена е кампанията срещу Георги Динев и Александър Мацурев, които бяха и в 44 НС.

От партийни централи, опоненти на ГЕРБ, подготвят жалби с искане на обстойна проверка на протоколите в СИК и отчетените в РИК-Благоевград.

БСП в Благоевградски избирателен район получи два мандата. В парламента влизат професор Георги Михайлов и гоцеделчевецът Богдан Боцев, които бяха рамо до рамо и в предишното НС. Благоевградският кандидат и председател на социалистите -Любен Милев, претърпя провал. Не успя да събере гласовете на избирателите в областния център, въпреки, че по лична приумица, червените в Благоевград отказаха да включат в листата друг кандидат, освен Милев. Той има 2183 преференции предимно в ромската махала, както и в общините Кресна, Петрич и Симитли, които са от опозицията в БСП. Ден след изборите областният лидер на БСП Валери Сарандев обяви в медиите, че иска оставките на Милев и на още няколко от ръководителите заради отказа им да работят на вота и за получените изключително слаби резултати, които натикаха червената партия на четвърто място в Пиринско. 

Третата политическа сила - ДПС, има двама депутати. Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" също е с двама нови парламентаристи. Демократична България е с един народен избраник. Утре става ясно дали това е адвокат Иван Димитров от Разлог. Всичко зависи от водача генерал Атанас Атанасов, който все още не е наясно дали ще влезе от първи МИР или от София.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook