Скандални разкрития в ОбС - Благоевград

26/01/2024 15:57 5 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Скандално разкритие направи по време на заседание в ОбС-Благоевград съветникът Димитър Урдев. Представи данни за тайни апартаменти на общинското дружество "Биострой". Председателят на местния парламент Радослав Тасков моментално отхвърли това да е истина и подчерта, че близо 20 години разглежда одитните им доклади и такива имоти - около 50, не съществуват документацията на фирмата по чистота. Урдев обяви, че ще сезира прокуратурата, която да разследва кой и как е спечелил от недвижимите имот през годините. Кметът Методи Байкушев видимо стреснато обяви, че трябва да има проверка. 

На заседанието днес не бе приет правилник за избор на обществен защитник. Една от съветничките на ПП и приближена до байкушев - Ваня Кромбоа, поиска в последния момент промени в правилника, който преди това е бил утвърден от ресорна комисия в ОбС. Това провокира колегите й да оставят казуса с гласуването за омбудсман на трупчета.

Очаквано местните народни избраници гласуваха за разпределяне на държавна субсидия от над 3 милиона лева в полза на частните превозвачи в Благоевград. Сред тях най-много пари ще получи шефът на таекуондото Марио Богданов, който държи от години автобусните линии в града. Най-малко субсидия се падна на общинското дружество, създадено преди месеци от екскмета Илко Стоянов.

На днешното редовно заседание на Общински съвет Благоевград бяха поставени 41 решения, като в началото на заседанието кметът Методи Байкушев оттегли две от предложенията си, а именно приемането на Стратегия за управление на общинската собственост на Община Благоевград за периода 2023-2027 година и приемане на Годишна програма за управление и разпореждане с имотите - общинска собственост на Община Благоевград за 2024 година. Единодушно за представител на Община Благоевград в общите събрания на съдружниците и акционерите на търговско дружество „Прима инвест“ бе избран отново Георги Иванов, а за „Бодрост“ АД гласовете на 40 съветници бяха за Ваня Кромбоа.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. ЖП -
    Байкушо има да връща на Марио за гласовете дето му купува на изборите и сега си връща , ама за наша сметка.Ей байкуш голям лизгар си
  2. Караман -
    Имотната мафия в Общината действа.Въпроса е , защо Урдев чак сега изкарва тези данни при положение , че е съветник няколко мандата???? Дали защото нещо не му е дадено или има скрити амбиции.Ще разберем , но едно е ясно , всичко е с цел
  3. Бивш -
    Всички кметове са уреждли свои хора с евтини апартаменти значи?! Защо мълчите корумпета????
  4. Радо -
    Изваров иска да ми вземе мястото ама няма да стане
  5. Уйчо -
    Урдата е активен защото иска да извива ръце на Байкушо за някоя обществена поръчка

Социално

новини благоевград facebook