Скъпият ток удари Симитли и Кресна

30/01/2022 10:51 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

От утре спират уличното осветление в Кресна. В Симитли разпускат чиновниците да работят у дома. Това са част от кризисните мерки на кметовете Николай Георгиев и Апостол Апостолов заради непосилните за двете общини сметки за ток.

Три пъти са завишени фактурите в Кресна за декември и януари. От Общината казаха, че нямат спестени средства, които да пренасочат, за да си платят сметките за ток. Надяват се на помощ от държавата. Миналата година сумата за декември е била 28 000 лева, сега е 67 000 лева. Екипът на градоначалника Георгиев планира режим, който започва от уличното осветление, на главния пътен възел на Е-79 от 31 януари.

В Симитли планират да разпуснат общинските служители да работят от домовете си, заяви кметът Апостол Апостолов. Той изтъкна в национален ефир, че  че са на път да се примирят с тъмните улици и детски площадки. Заради високите сметки на ток общината обмисля въвеждането на мерки за пестене на разходи. "Сметките за ток са непосилни. Плащаме по 110 лева на киловат час. Плащаме по около 50 хиляди лева на месец. Надяваме се да не допуснем затваряне на детските градини”, заяви кметът Апостолов.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook