Скъсаха договор с Кенеди за благоевградското читалище

04/02/2023 16:59 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Кметският екип в Благоевград скъса договор за ремонта на читалищната сграда и операта. Фирмата на строителния предприемач Димитър Янков - Кенеди, няма санира и обнови читалището, въпреки че са отпуснати по проект близо 2 300 000 лева.

Скърсването на договора се случва 7 месеца след подписване на договора за поръчката, спечелена от „Браво Строй“. Причината е неизпълнение от страна на строителя. Както подробно информирахме, мпреди дни Илко Стоянов събра управата на читалището и културни дейци там. Тогава заяви, че по вина на фирмата сградата остава без ремонт на покрива, без саниране, монтиране на нови дограми, обновяване на залите и други дейности, заложени в проекта.

Поставен бе ултиматул Димитър Янков да внесе в Общината подробен проект за СМР дейностите. От кметството информираха, че представеният в отговор проект е за близо 4,2 милиона лева, а стойността на спечелената поръчка е 2 292 806 лева, но без ДДС.

В общината се обсъждат варианти строителните дейности да се възложат пряко на общинска фирма, която да санира и ремонтира сградата на читалището, така няма да се губи още време в процедури за провеждане на обществена поръчка и ремонтът ще може да започне още тази пролет.

Това не е първият договор, прекратен от Илко Стоянов, откакто е на кметския пост. Заради неизпълнение на договорености, некоректно заложени условия или мудност при изпълнение на възложените дейности от спечелилите фирми прекратените до момента договори са общо 29. Сред първите е този за поддръжка на уличното осветление с „Елкомплект-2004“ ЕООД и ЕТ „Д. Янков-Кенеди Метал“ за осветлението на площадното и подплощадно пространство и фонтаните, които се възложиха на общинското предприятие „Благоевград строй ремонт“.

В началото на миналата година Илко Стоянов прекрати и двата договора за охрана на общинските обекти с пернишката фирма „Саламандър-АСО“ ООД, избрана от предшественика му инж. Р. Томов, след многократно констатирани неизпълнения на договора.

Пак в началото на 2022 година бяха прекратени договорите за строителство на три детски градини по проект, спечелен от екипа „Томов”. Това се случи, след като експертите в кабинета на Стоянов установиха, че избраните петна за строителство са неизпълними заради несъответстсвие със стандартите.

Договорите за сервизно обслужване на автопарка на общината също вече два пъти са прекратявани заради мудност и прекомерно забавяне от страна на изпълнителите, припомни struma.bg.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook