След Благоевград евтини жилища за бедни в Петрич и Гоце Делчев

27/12/2020 15:15 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Изграждат по проект 1095 социални жилища за 2548 души, съобщиха от МРРБ. Част от евтините апартаменти са планирани в Петрич, Гоце Делчев, Дупница и Перник.

До момента в Благоевград са завършени 183 социални жилища за 376 нуждаещи се. В тях обаче са настанени едва 27 души. В процес на изпълнение са проекти за още 912 социални жилища.

Към момента МРРБ е в процес на подготовка за новия програмен период 2021-2027 и ще продължи подкрепата за осигуряването на модерни и достъпни общински жилища за настаняване на уязвими групи от населението и други групи в неравностойно положение. Освен това ще се прилагат иновативни подходи за финансиране на жилищната политика в общините, включително експериментиране и връзки с устойчивото градско развитие. Ще се насърчава архитектурният дизайн и изграждането на жилища, прилагащи принципи за устойчивост на околната среда, със специално внимание към смекчаването и адаптирането на изменението на климата.

Осигуряването на домове за най-уязвимите групи от населението е част от целенасочените усилия на Министерството на регионалното развитие и благоустройството да бъдат подобрени жилищните условия за тези хора и да бъде намален относителният дял на бездомните и нуждаещите се от социално жилище граждани

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook