След благоевградчанина Бербатов организирано атакуват БФС

12/11/2022 13:14 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

В ход е поредна организирана атака срещу БФС и президента Борислав Михайлов.

 

По примера на благоевградската футболна легенда Димитър Бербатов, от ръководството на "Левски" искат извънреден конгрес, който да "прекрати омагьосания кръг от дела и обжалвания" и даде да се разбере, че не желае повече Михайлов за президент.

"Настоящото ръководство на Българския футболен съюз е пропито от зависимости и се толерират корупционни практики от най-ниско до най-високо ниво", се посочва в изявлението, подписано от изпълнителния директор Ивайло Ивков, треньорът Станимир Стоилов и самият Наско Сираков.

Когато от БФС отвърнаха с възмутена контрадекларация, че няма да приемат ултиматуми от който и да е клуб, от "Левски" не останаха длъжни. Настояването за свикване на конгрес от БФС се повтори и дори бе подчертано: "В противен случай ще го направим ние, по всички правила на закона и Устава на БФС, които, бъдете сигурни, добре познаваме".

По този начин родният клуб на Борислав Михайлов изведнъж се оказа от едната страна на барикадата заедно с "ЦСКА-София", откъдето отдавна настояват за смяната на президента на БФС. Предстои да видим дали двата столични клуба (с огромна фенска маса) ще са достатъчни да поведат съкрушителна опозиция.

Димитър Бербатов засега е на заден план. Основният опозиционер този път не е инициатор на атаките по Михайлов. Той само се включи по някое време, за да каже за N-ти път, че е крайно време за промяна в управлението на футбола ни. Бербатов и екипът му в момента са затънали в битки с тромавата съдебна система и към момента надеждите им за скорошен успех не са много големи. Но за сметка на това мениджърът Лъчезар Танев дава охотно интервюта от Испания, в които вече неколкократно подчерта, че обмисля да се кандидатира за президент на БФС и знае много добре какво трябва да се направи, за да тръгнат нагоре нещата във футбола ни.

 

Реакцията на Борислав Михайлов е изненада от масирания натиск. Михайлов вече веднъж сподели, че е лично обиден от позицията на "Левски", а сегашната декларация на футболната централа срещу "сините" само втвърдява впечатлението за разрив.

По въпроса със съдиите - на 29 октомври Михайлов говори в добро настроение при откриването на нова футболна база в Аксаково. И призова за повече търпение към VAR, към реферите и лично към Виктор Кашай. Изведнъж, пет дни по-късно, той внезапно нареди да бъдат наказани петима съдии. Поне това стана ясно от съобщение на Съдийската комисия. "Поради зачестилите случаи на недоволство на клубове от съдийски отсъждания в Първа лига, Съдийската комисия към БФС, по лично нареждане на президента Борислав Михайлов, анализира работата на реферите ни и реши следното", се посочва в съобщение на комисията за отстраняването на Ивайло Стоянов, Георги Димитров, Владимир Вълков, Иво Андреев и Димо Димов от наряди за елита, а на първите трима - и за Втора лига. Тоест Михайлов за няколко дни е променил настроението си, най-вероятно заради натиска към него, пише Сега. За капак изведнъж казионната до момента Асоциация на футболните съдии в България изникна с изненадваща позиция, в която обвини Михайлов, че нарушава правилата с подобни еднолични решения. Още един фронт срещу президента. Последвалото замазване от Съдийската комисия, че наказанията са наложени именно от нея, а не от Михайлов, беше просто ненужно - на всички е ясно, че такива крути мерки не могат да се вземат без одобрението лично на президента на БФС. В добавка са и няколкото съдебни дела с все още неизвестен край. И така остава само да се гадае колко от аматьорските клубове ще запазят подкрепа към Михайлов. Защото при професионалните (поне в Първа лига) опозиционерите вече са мнозинство.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook