Следизборно люспене в червените редици

05/04/2021 15:51 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Изпълнителното бюро на БСП подаде оставка. Лидерът Корнелия Нинова няма да напусне.

"Бях избрана само преди 6 месеца с голямо мнозинство в партията. По-важното е, че предстоят формирането на парламент, изключително важни въпроси по управлението на държавата. Може и да се наложат предсрочни избори. Обсъдихме и решихме, че в този момент не можем да оставим партията без председател и да влезем в пряк избор, който в следващите 3 месеца ще ни извади от активните политически събития", мотивира решението си Нинова.

Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ под каквато и да е форма, за пореден път увери Нинова. Когато дойде втори мандат, ще решаваме какво да правим във всеки казус, каза Нинова.

Тя изтъкна, че си е взела поука от онази оставка през 2019 г.. "От опит знам какви процеси следват. Не бих рискувала да хвърля партията в този хаос в момента", категорична е лидерът на БСП.

Корнелия Нинова призова вътрешнопартийните разговори да бъдат оставени за вътрешнопартийните форуми, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на първата пресконференция на червените след парламентарните избори. Нинова благодари на членовете на СИК, застъпниците за участието им в изборния процес.

След тези избори ГЕРБ повече не може да управлява, Борисов няма да може да е премиер, категорична е Нинова.

Тя коментира третото място на БСП, каза заяви: "За нас това е тежка загуба, но продължаваме да гледаме напред. "Поставихме си цел да сме първа политическа сила. Не я постигнахме. За нас това е тежка загуба. Но апокалиптичните картини, които чертаят за БСП някои говорители на партията, са пресилени. Били сме в такова състояние, излизали сме от него. Гледаме напред. Разбира се, днес няма да използвам клишетата, ние тепърва ще анализираме, ще видим. За нас причините са ясни", каза Нинова.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook